DOMA ROBENÉ TONOKEKSE a la SONJA BERGER
Na kekse potrebujeme: celoznnú múku 1 kg, jedno vajce, 1 konzerva tuniaka aj so šťavou, alebo olejom. Môžeme pridať za hrsť maku, alebo orieškov, či piškót (kto čo má rád, resp., čo sa v domácnosti nachádza), trochu droždia - najlepšie je sušené.
Všetko spolu zmiešame na hustú masu, pridáme trochu olivového oleja -môže byť akýkoľvek a trochu vody.
Potom necháme cesto odležať asi pol hodinu. Vyvaľkáme cesto na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme rôzne tvary formičkou na cesto. Poukladáme na plech a pečieme asi 8-10 minút.
Dobrá rada: ak sú kekse moc tvrdé, dajte ich do igelitového sáčka odležať na 24 hod. do chladničky - určite zmäknú.
Inak psom vôbec neprekáža, že sú tvrdé.